DSC05045.JPG

Onze vereniging

Pegasus is de studievereniging van Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW) aan de Universiteit van Amsterdam. Kom gezellig onze borrels, filmavonden, schaatspartijtjes en andere evenementen bijwonen! We zijn er daarbij niet alleen om je leven als student een stuk leuker te maken, maar ook om je te ondersteunen bij je studie. Zo regelen we korting voor je studieboeken, boeken we rond tentamentijd lokaaltjes voor je om in te leren en bieden we geregeld andere studieondersteunende activiteiten aan. Zo is er voor ieder wat wils! Bovendien zijn we als studievereniging laagdrempeliger dan een studentenvereniging, omdat er geen verplichtingen zijn qua deelname aan evenementen en we voor de rest minder corporaal zijn dan de gemiddelde studentenvereniging. Dit sluit dan ook aan bij onze kernwaarden: naast educatie staan gezelligheid en inclusiviteit heel hoog in het vaandel

Heb je nog vragen over de vereniging? Kijk dan op onze FAQ-pagina of neem contact met ons op, we helpen je graag!

Lees ook meer over onze vereniging of over onze commissiesWord lid

Ben jij (aankomend) ISW student aan de UvA en wil jij:

Korting op je studieboeken

  • Toegang tot al onze evenementen
  • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen de vereniging
  • Een super leuke tijd tegemoet en nieuwe vrienden maken?

         Klik dan hier!


Evenementen

Nou vraag je je misschien af: maar wat voor evenementen organiseert Pegasus dan allemaal?

Als studievereniging regelen we een breed scala aan activiteiten die zowel op gezelligheid als op ontspanning en educatie gericht zijn, denk hierbij aan:

  • Borrels (ook alcoholvrije).
  • Reizen zoals het Eerstejaarsweekend, de Eerstejaarsreis, de Ouderejaarsreis, een Liftwedstrijd, een Expeditie (naar een onbekende eindlocatie) en binnenkort mogelijk ook een Skireis!
  • Educatieve evenementen zoals congressen, kroegcolleges, workshops, documentaire-avonden, pubquizzes, leertripjes en lezingen.
  • Sport en spelactiviteiten (we hebben een Kort & Actief-commissie en een commissie die escaperooms maakt).
  • Creatieve evenementen, zoals een snel cursus schilderen of kleien.
  • Feesten en een gala.
  • en nog veel meer!


android-chrome-512x512.pngVolg onze pagina op BASH om op de hoogte te blijven van al onze evenementen! Klik hier 


Ja ja, lieve pegavrienden, we lanceren hierbij de pegasus merch design wedstrijd!

Dit jaar zal er een fantastisch, prachtig, comfortabel, amazing én duurzaam Pegasus t-shirt worden uitgebracht om je door de zomer te helpen! Maar wat komt er op te staan? Nou, dat heb je helemaal zelf in de hand. Laat je design juices flowen en maak een ontwerp die als Limited Edition op de Pega-shirt gedrukt wordt!

En als jouw design wint krijg je niet alleen de eer van het feit dat jouw design officieel pega merch is, maarrrrr…. Je wint ook een gratis shirt! (met jouw design erop, natuurlijk)

Hoe werkt het?

- Maak een prachtig design
- Stuur het in vóór 12 mei!
- Mail je design naar info@studieverenigingpegasus.nl. Stuur het als een zo groot mogelijk bestand (gebruik bijv wetransfer), zet je volledige naam erbij en welke kleur het t-shirt wordt.
- Ben je niet van het designen? Stem dan tussen 15 en 19 mei op jouw favoriete design in onze story!

Hoe maak ik een design?

Je kunt de volgende programma’s gebruiken: Gimp, InDesign, Pixlr, Sumopaint & Canva.
Andere programma’s kunnen natuurlijk ook. Of je tekent op papier!

Waar moet ik me aan houden met mijn design?

- Er kan een design op de voor én achterkant. Je kan ook één van beide kiezen, of bijv iets kleins doen aan de voorkant en iets groots aan de achterkant, of vica versa.
- Je kan zelf de kleur van het shirt kiezen! Het drukbedrijf heeft echter een gelimiteerde hoeveelheid opties. Als je wilt zien welke er zijn, ga dan naar drukbedrijf.nl en bekijk de opties van de stella/stanley t-shirts. Gewoon wit of zwart kan natuurlijk altijd.
- Hou in je achterhoofd dat het pegasus merch is. Voel je niet verplicht om alleen een vliegend paard te designen (maar mag absoluut!!), maar let erop dat er ergens een (subtiele) hint zit naar de vereniging. Wees lekker creatief
- Keep in mind dat mensen het ook moeten willen kopen en buiten in het openbaar gaan dragen ;)
- Kleuren kunnen iets anders eruit zien wanneer je het drukt op een shirt!

Nou, dat was alles! We kijken ontzettend uit naar jullie creaties. Denk er dus aan deze op te sturen voor 12 mei!Onze sponsoren