Vereniging


Pegasus, een veelzijdig paard: net zo veelzijdig als de studie van interdisciplinaire sociale wetenschap!

Historie

Onze studievereniging is opgestart in het jaar 2001. Door de loop van de tijd hebben we veel veranderingen meegemaakt.

Pegasus is geboren in Almere. In eerste instantie was het enkel een breed gamma propodeusejaar, de Propodesue Gedrag en Samenleving (PGS). Deze propodeuse ontstond in het kader van een samenwerkingsproject tussen de UvA, HvA en gemeente Almere. Daar, ver van de grote Amsterdamse stad vandaan, werd studievereniging PGS opgericht, inderdaad: PeGaSus! Hier danken wij dan ook ons naam en ons logo aan. Uiteindelijk werd de propedeuse een bachelor, PGS werd BGS en verhuisde naar Amsterdam waar het de naam Algemene Sociale Wetenschappen kreeg. In 2020 is dit vervolgens veranderd naar de naam die wij kennen, Interdisciplinaire sociale wetenschap. Over de jaren heen is de naam van de studievereniging echter hetzelfde gebleven.


Algemene info

Wij zijn ook te vinden in de studiegids​​​​​​​

Zoals gebruikelijk is bij studieverenigingen, is ook Pegasus verbonden aan een studie.  Pegasus is trots dat het zich de enige echte vereniging van Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW) aan de Universiteit van Amsterdam mag noemen. Het is daardoor ook alleen voor ISW studenten mogelijk om lid te worden van onze vereniging. 

ISW is een studie waarbij je met een interdisciplinaire blik naar maatschappelijke vraagstukken leert kijken. Je doet dit door in het eerste jaar vakken te volgen van de kerndisciplines antropologie, sociale geografie en planologie, psychologie, politicologie, en sociologie. Daarnaast leer je academische vaardigheden aan en ook wat voor onderzoeksmethoden er allemaal bestaan binnen de sociaalwetenschappelijke wereld. In het tweede jaar ligt de focus vooral op het zelf toepassen en combineren van disciplines om tot een interdisciplinair perspectief te komen, en verder ga je vaker zelfstandig aan de slag. Het derde en laatste jaar van de studie staat in het teken van transdisciplinariteit. Dit houdt in dat je gaat kijken naar hoe je de opgedane kennis in de praktijk kan toepassen. Dit kan zowel wetenschappelijk als bijvoorbeeld in het bedrijfsleven.


Meer info over de studie is te vinden op de website van de UvA zelf, zie hier.

Logo_zwart_1819_outlines_met_oksel.png

Onze sponsoren