Commissies

Commissies


Zonder actieve leden is Pegasus vleugellam!  Je bent bij ons een 'actief lid' wanneer je bij 1 of meer commissies zit. Deze actieve leden verzamelen zich in commissies van Pegasus om samen leuke evenementen te organiseren. Er worden contacten gelegd met kroegen, clubs, reisorganisaties, potentiele sponsors, sprekers, hotels en hostels. Van uitjes naar het Muiderslot tot een reis naar Thessaloniki of een liftreis naar Stuttgart, er is ontzettend veel mogelijk!

Een commissie is een leuke, laagdrempelige manier om deel uit te maken van de studievereniging en contacten te leggen met je studiegenoten. Over het algemeen vergaderen de commissies van eens in de 3 weken tot één keer per week, afhankelijk van hoe snel het evenement plaats zal vinden. Vaak duurt een vergadering ongeveer een uurtje, en is daarbovenop ook nog eens heel gezellig. Maar geen zorgen, alle commissies zijn goed te doen naast je studie!

Ben jij goed in organiseren, geld beheren, promotieteksten schrijven of sponsors overtuigen? Of lijkt het je gewoon heel erg leuk? Meld je dan snel aan voor een van onze commissies! Naast ontzettend veel ervaring krijg je er ook een leuk Actief Ledenuitje en een extra regel op je CV voor terug! Bovendien is dit een perfecte manier om je studiegenoten beter te leren kennen en vrienden te maken.
Hieronder staan de commissies die Pegasus rijk is. Hou je mail, de Facebook, de Instagram en de site in de gaten voor hun activiteitenagenda!


Borrelcommissie (BoCo)

Als commissielid van de borrelcommissie ben je, zoals de naam al doet vermoeden, verantwoordelijk voor de borrels. Als commissie bepaal je samen de thema’s van de borrels, en kan je van de borrels dus iets speciaals maken! Op de borrel komt iedereen samen om naast de studie even te ontspannen en een biertje te drinken of te dansen, er heerst dus altijd een gezellige, leuke sfeer :) Lijkt het je leuk om je medestudenten op een goeie borrel te trakteren, dan is deze commissie echt iets voor jou!

Loopbaancommissie (LoCo)

Is jou al vaak genoeg gevraagd door je vader, moeder, vrienden, oom of oma: “Wat kun je nou eigenlijk met ISW? Wat word je dan later?” Nou, voor deze vragen en meer is de loopbaancommissie opgericht. Deze commissie laat het toekomstbeeld na de studie ISW zien. Deze commissie organiseert onder andere workshops om extracurriculaire skills te ontwikkelen. Daarnaast neemt de commissie onze leden mee naar lezingen en bedrijven die voor ISW-studenten enorm interessant zijn. Als deze activiteiten nog niet genoeg zijn om je kritische omgeving ervan te overtuigen van de relevantie van onze studie, dan kun je iedereen meenemen naar de Carrièrebeurs! Daarbij biedt de LoCo ook de mogelijkheid om je netwerk te verbreden. Heb je goede ideeën en heb je zin om bij te dragen aan een goede start van de LoCo, meld je dan nu aan!

Educatiecommissie (EduCo)

Soms ben je gewoon even toe aan een beetje extra informatie onder het genot van gezelligheid. Daar hebben wij de Edu voor. De Educatiecommissie organiseert elk jaar weer een aantal Hotdocs, waar we samen met een spreker een documentaire kijken onder het genot van een hotdog. Ook organiseert de commissie evenementen zoals een kroegcollege. De Edu verwelkomt dan een spreker om een interessant college te geven, maar dan in een kroeg! Als je al deze nieuwe informatie dan hebt opgevangen, moet je natuurlijk ook wel de kans krijgen om het toe te passen. Daarom organiseert de Educatiecommissie ook een pubquiz, waar je zowel je muziek- en filmkennis als sociaal-wetenschappelijke kennis kan inzetten! De Edu-commissie heeft dus de focus op het plannen van evenementen die zowel leerzaam als leuk zijn. Ben jij een ultieme quizmaster, of verdiep jij je graag in onderwerpen die een goede aanvulling zijn op de studie zijn? Lijkt het je wat om activiteiten te organiseren die dieper gaan dan een potje bowlen, maar minstens zo leuk zijn? Of heb je leuke suggesties waar wij mee aan de slag kunnen? Meld je dan snel aan voor de Edu!

Eerstejaarsreiscommissie (Eerco)

De eerstejaarsreiscommissie is een commissie die bestaat uit alleen eerstejaarsleden. Zij organiseren met elkaar een reis voor hun jaargenoten. Alles is elk jaar zelf in te vullen; de bestemming, de prijs, de activiteiten. En zo zijn er al een aantal vreselijk vette reizen georganiseerd door de leden van Pegasus. Praag en Boedapest zijn hierdoor al regelmatig onveilig gemaakt door de eerstejaars. Waarschijnlijk zullen de vleugels van Pegasus zich dit jaar binnen de grenzen van Nederland moeten houden, maar met jullie leuke studiegenoten belooft het zeker een fantastische reis te worden! Heb jij originele of leuke ideeën over hoe je voor jouw eerstejaarsgenoten een reis zou willen organiseren? Of juist samenwerken in een gezellig team, zodat je studenten uit je eigen jaar beter leert kennen? Meld je dan snel aan voor de EerCo! 

Eerstejaarsweekend (EJW)

Aan het begin van ieder collegejaar organiseert deze commissie een eerstejaarsweekend voor nieuwe eerstejaarsstudenten. Dit weekend is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen! Overdag worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd en ‘s avonds wordt er een goed feestje gebouwd. Er is toch geen betere manier om het jaar in te luiden? Het kamp staat elk jaar in het teken van een thema: van Sprookjes tot Celebrities, van Boeren tot Paupers. Kortom; het is dé gelegenheid om leuke mensen te ontmoeten. Hier ontstaan de bloeiende vriendschappen die je de rest van je studie zullen bijblijven!

Escapecommissie (EsCo)

Bij de escapecommissie staan raadsels en puzzels op #1. We zullen dit jaar een pakket samenstellen met alles wat je nodig hebt om de hele avond lang bezig zijn met het oplossen van mysteries. Het pakket zal een (nog te bepalen) thema krijgen waaraan alle puzzels gekoppeld zullen zijn. Met een groepje Pegacieden kan er dan vanuit huis een leuke avond beleefd worden, zonder de logistieke problemen van de 1,5 meter evenementen. Hou je er nou van om breinbrekers te verzinnen? Ben je wellicht al een escape room expert, of lijkt het je leuk een spannend achtergrondverhaal te bedenken, dan is deze commissie wat voor jou!

Expeditiecommissie (ExCo)

Tijdens de Pega Expeditie ga je samen met een groepje Pegacieden uit gemengde jaarlagen op pad door Nederland. Op verschillende locaties in het land worden er spelletjes gespeeld en opdrachten gedaan. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijk diner, waarna we een feestje gaan bouwen in de laatste stad waar we zijn. We overnachten in de geheime stad van bestemming, die jullie als commissie helemaal zelf mogen kiezen! Lijkt het jou leuk om een locatie te bedenken? Ben je goed in een spannend pad uitstippelen door Nederland? Heb je interessante opdrachten die vervuld moeten worden tijdens de reis? Kortom, beschik jij over de talenten die wij nodig hebben binnen de Expeditiecommissie? Meld je dan nu aan!

Feestcommissie (FeCo)

Naast het studeren is een goed feestje bouwen uiteraard heel erg belangrijk. Niet alleen om al je schoolstress te vergeten, maar ook om vrienden te maken en contacten te leggen en onderhouden met alle Pegasusleden vanuit alle jaarlagen. De feestcommissie is verantwoordelijk voor een introductiefeest, het gala en het eindfeest. Daarnaast is er binnen de feestcommissie ruimte om nog een ander feest te organiseren, de invulling hiervan is nog vrij. We zullen dit jaar extra creatief moeten zijn om met de corona-maatregelen alsnog een tof feest neer te zetten, maar dat wordt zeker een hele leuke uitdaging! Bezit jij dat unieke organisatietalent en wil je het feestbeest in alle Pegacieden naar boven halen? Meld je dan snel aan voor de FeCo!

Fondswervingcommissie (FoCo)

De schatkisten van Pegasus vullen zichzelf niet en hoe meer budget, hoe meer leuke events wij kunnen organiseren. Daarom houd de FoCo zich ieder jaar bezig met het binnenhalen van sponsoren voor Pegasus. Deze sponsoren zijn nodig voor het voortbestaan van de vereniging. Heb je zin om je netwerk uit te breiden en je kwaliteiten in te zetten voor Pegasus? Dan zijn jouw talenten nodig ter versterking van de Fondswervingcommissie!

Kort&Actief-commissie (K&A)

De K&A-commissie organiseert het hele jaar door de kleinere evenementen, zoals bijvoorbeeld een kroegentocht, een avondje schaatsen, een karaoke avond en de eind-BBQ. Dit is dé commissie om je creatieve ideeën de vrije loop te laten om iets tofs neer te zetten. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de K&A een meer sportieve invulling te geven. Denk hierbij aan toernooien, workshops en sportieve uitjes. De verschillende activiteiten die de commissie wil gaan organiseren, zullen altijd een wedstrijdelement bevatten, in teamverband maar ook op individueel niveau. Alle Pegasusleden, van alle jaarlagen, zijn welkom bij deze leuke uitjes. Wanneer het gezellig is en iedereen het naar zijn zin heeft gehad is het uitje geslaagd! Heb je zin om het hele jaar actief mee te doen en je vooral met veel verschillende dingen bezig te houden? Dan past de K&A bij jou!

Liftcommissie (Lift)

Ieder jaar vindt er een liftwedstrijd plaats, waarbij je als een duo zo snel mogelijk op de plaats van bestemming moet aankomen. Dit is uiteraard inclusief overnachting, zodat je met alle deelnemers nog een flink feestje kan bouwen. Voorgaande bestemmingen waren onder andere Stuttgart en Hamburg. De bestemming van de liftwedstrijd is altijd nog geheim, maar het belooft weer een geweldige Europese stad te worden. Ben je een avonturier en houd je van gezelligheid? Meld je dan nu aan!

Ouderejaarsreiscommissie (OuCo)

Sinds een paar jaar organiseert de ouderejaarsreiscommissie fantastische reizen naar mooie steden. Deze commissie bestaat uit alleen maar ouderejaarsleden, en is dus ook bedoeld voor de ouderejaars (vanaf je derde jaar). Griekenland, Estland en Letland stonden de afgelopen jaren op de planning en dit jaar is weer van alles mogelijk! Alles valt te regelen, als er maar een gemotiveerde commissie achter staat. Lijkt dit je een leuke commissie, meld je dan nu aan!

Lezingcommissie (LeziCo)

​​​​​​​Wij studenten zijn natuurlijk dag in dag uit bezig met onze studie en blijven elke dag leren, maar er is altijd ruimte voor wat extra verdieping. Daar komt de LeziCo de hoek om kijken. In deze commissie worden er bijvoorbeeld congressen, debatten, praatgroepen en natuurlijk lezingen georganiseerd rondom een uitgekozen thema. Je kan het zo groot maken als je zelf wil. Als jij Greta Thunberg wil uitnodigen om haar te laten vertellen over hoe we de wereld een stukje duurzamer maken; Vooral doen! We zijn nooit te oud of te jong om te leren. We zullen er zijn voor de onderwerpen die wat extra aandacht verdienen, zodat iedereen zich gehoord voelt en er natuurlijk zelf ook wat van opsteekt. Zo krijgt iedereen een kans om hun horizon te verbreden en de wereld om je heen een beetje beter te begrijpen. Zit jij vol goede ideeën en wil je bijdragen aan een fijne omgeving waar iedereen zich veilig en gehoord voelt, meld je dan nu aan!

Skicommissie (SkiCo)

Dit jaar is speciaal aangezien Pegasus voor het eerst in tien jaar weer een skireis organiseert! Is de wintersportvakantie jouw favoriete vakantie? Ben jij al vaker gaan skiën/snowboarden of ben je juist erg enthousiast om het voor het eerst mee te maken? Voor deze commissie zijn we opzoek naar enthousiastelingen die onderdeel willen zijn van deze mijlpaal!

Creacommissie (CreaCo)

Een andere nieuwe aanwinst van Pegasus is de CreaCo. Dit is dé commissie waarin je al jouw creatieve ideeën de vrije loop kan laten en om iets tofs neer te zetten. Kleien, schilderen, fotograferen… jij verzint het! Beginnen jouw handen al te jeuken, dan is deze commissie echt iets voor jou!